Golf fysiotherapie

De golf-fysiotherapeut behandelt patiënten met golfblessures en begeleidt deze op een veilige manier terug in het golfspel. De golf-fysiotherapeut heeft kennis van de swing en weet wat lichamelijk nodig is om een swing te kunnen maken.

Fysieke golfscreening (TPI-screening)

Door middel van verschillende golfspecifieke testen worden je lichamelijke mogelijkheden en beperkingen in kaart gebracht gericht op golf en de swing. Aan de hand van de screening wordt er een advies gegeven met betrekking tot fysieke training om de zwakkere onderdelen binnen de swing te verbeteren. Daarnaast kan er een advies uitkomen met betrekking tot de swing zoals bijvoorbeeld een aanpassing in set-up. Indien nodig neemt de fysiotherapeut contact op met de golfprofessional om uitleg te geven over de uitkomst van de screening.

Trainingstherapie

Training is gericht op het versterken van het lichaam en uiteindelijk de swing. Via een fysiotherapeutisch onderzoek of  fysieke golfscreening wordt in kaart gebracht welke spiergroepen versterkt kunnen/moeten worden om de swing te verbeteren. De golf-fysiotherapeut maakt een passend trainingsschema en begeleidt de golfer binnen de trainingssetting.

Behandeling en begeleiding bij blessures

De golf-fysiotherapeut  behandelt  patiënten met golfblessures, geeft advies  en begeleidt deze op een veilige manier terug in het golfspel.

Video analyse

Via een video analyse kan de golf-fysiotherapeut inzichtelijk krijgen wat de fysieke mogelijkheden van een golfer/patiënt zijn. Daarnaast geeft het de golfer zelf ook inzicht in zijn golfswing.

Samenwerking en overleg met golfprofessional

De golf-fysiotherapeut zal (veelal) in samenwerking met de golfpro de golfer begeleiden naar een swing die past bij de lichamelijke mogelijkheden van deze golfer. Soms kan een kleine aanpassing in houding een grote verbetering geven qua  klachten en mogelijkheden.

Voorkomen van blessures

Naast het begeleiden bij blessures kan de golf-fysiotherapeut een belangrijk aandeel hebben in het voorkomen van toekomstige blessures. Door inzichtelijk te krijgen wat  de fysieke mogelijkheden van een golfer zijn, kan de golf-fysio in samenwerking met de golfpro de golfer een swing aanleren die past bij zijn of haar lichaam. Waardoor de kans op toekomstige blessures wordt verkleind.