Optimaliseren lichaamsgewicht

Voeding & diëtist

Voeding speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Een gezond lichaamsgewicht is van belang om je fit te voelen en ziektes op lange termijn te voorkomen. Een goed gewicht bereik en behoud je door gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Maar, gezonde voeding… Wat is dat nu eigenlijk?

De diëtist kan u helpen met het beantwoorden van deze vraag. Het eerste bezoek aan de diëtist bestaat uit een vraaggesprek, waarbij de diëtist een zo compleet mogelijk beeld probeert te krijgen van uw leefstijl, uw voeding in relatie tot uw (eventuele) klachten, en uw wensen. Daarbij wordt uw lichaamsgewicht en lichaamssamenstelling (uw vetpercentage en spiermassa) en uw ‘echte leeftijd’ gemeten. Zo kunnen we een gepast voedingsprogramma voor u samenstellen waarmee u uw doel kunt bereiken. In de vervolgconsulten helpt de diëtist u met het toepassen van het dieet in uw dagelijks leven.

Voor wie?

U kunt terecht bij de diëtist wanneer u een te hoog of te laag gewicht heeft, of wanneer u kampt met hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, een eetstoornis of eetprobleem en voor begeleiding bij sportvoeding.

Diëtist en fysiotherapie

De diëtist werkt samen met de fysiotherapeuten van Voetballab. Door samenwerking kunnen wij u nog beter behandelen.