x
FYSIOTHERAPIE SINA EN DEM TEKENEN TOT 2018

FYSIOTHERAPIE SINA EN DEM TEKENEN TOT 2018

Datum : 04-05-2015

SINA Voetballab en voetbalclub DEM uit Beverwijk tekenden donderdag 30 april een driejarig contract tot 2018 waarin hun samenwerking is bekrachtigd. SINA helpt wekelijks circa 700 cliënten met fysiotherapie, hersteltrainingen en behandelprogramma’s. Door de aangeboden trainingen en behandelingen verwachten de twee partners dat steeds meer DEM-voetballers de weg naar Voetballab weten te vinden.

Siamak Azadi en zijn elf specialisten van SINA Voetballab staan regionaal bekend om hun diverse fysio-expertises. ‘Ons team is gespecialiseerd in de meest uiteenlopende verbijzonderingen binnen fysiotherapie om zo de kennis zo breed mogelijk te houden en een klacht vanuit diverse invalshoeken te kunnen bestuderen en benaderen,’ zo laat Azadi weten.

Volop voetbalervaring

De goedlachse Azadi heeft veel ervaring met herstelbehandelingen voor voetballers. Hij is verbonden aan de Iraanse voetbalbond en heeft onder andere bij het Iraanse nationale voetbalteam, Jong Iran en het Marokkaanse Olympisch elftal als inspanningsfysioloog en hersteltrainer gefunctioneerd. Daarnaast lopen sterke samenwerkingen met twee regionale voetbalclubs: SV Beverwijk en SV Wijk aan Zee. Aan ervaring met fysiotherapie en hersteltrainingen voor voetballers geen gebrek. Jasper Plantinga, ook al jaren werkzaam bij SINA, is als fysiotherapeut verbonden aan de KNVB en hij begeleidt al enige jaren het Nederlandse zaalvoetbalteam.

Fysiotherapeut aanwezig

De samenwerking kwam mede tot stand na een positief advies van een interne DEM-commissie met daarin huisarts Gerard de Bruin en twee betrokken leden van het Bestuur Voetbal: Ruud Man en Angel Calle-Ontoria. Zij kwamen met de fysiotherapeuten overeen dat iedere zaterdagse speeldag een fysiotherapeut van SINA op het DEM-complex aanwezig is voor de A-, B-, C- en D-junioren. Daarmee is de komende jaren een groot stuk deskundigheid bij DEM verzekerd, aldus DEM.